„Деца за бъдеще” в град Панагюрище

sveto_pokrovsko_2  На 22 май 2009 година в рамките на проект: „Деца за бъдеще” в град Панагюрище – училище „Свето Покровско” се проведе среща с учениците победители в организираното от Агенцията по енергийна ефективност състезание за избор на мото на „Повелителите на дъжда” между 22 пилотни училища-партньори.

  На срещата от страна на Агенцията участва господин Николай Николов – отговорник за реализирането на проекта. Проведен беше открит урок на училището на тема: „Повелителите на дъжда”. Рецитирани бяха стихотворения, песнички и различни игри от страна на учениците.

  Господин Николов поздрави учениците за усърдието им и големия интерес и ги награди с изработените от АЕЕ подаръци за първото място в състезанието, а именно за всяко дете по една шапка с емблемата на „Повелителите на дъжда”. Децата останаха много щастливи от подаръците и очакват трета част на трилогията за „Повелителите на дъжда”. На честването на тържествата по случай 24 май, учениците са преминали с новите шапки през града.
sveto_pokrovsko_1  Награди получиха и учениците от град Провадия и град Варна, класирани съответно на второ и трето място.
Проектът продължава до края на 2009г.