22 училища участват в международен конкурс по проект „Деца за бъдеще”

 

news_rainmakers1.jpg  На 10 март изтече срокът за приемане на предложения в конкурса за мото „Повелители на дъжда”, обявен по проект „Деца за бъдеще”, в който АЕЕ партнира с 22 училища от цялата страна. Учениците от училище „Черноризец Храбър” във Варна първи изпратиха в АЕЕ своето предложение. Предстои да бъде излъчен национален победител, който ще бъде награден.

  Конкурсът е международен, тъй като проектът се осъществява в рамките на програма Интелигентна енергия за Европа и включва, освен АЕЕ, представители на Норвегия, Гърция, Финландия, Испания, Полша, Словения, Словакия, Швеция и Белгия. Международно жури ще определи победителя от всички европейски училища – партньори по проекта в десетте държави-участнички.
 Наградата за победителя в международното състезание е скейтборд на „Повелителите на дъжда”, а класът, в който той учи, ще получи диплома. Най-доброто мото ще бъде представяно на събития в областта на енергетиката и ще бъде разпространявано в други международни проекти в Европа. Мотото на „Повелителите на дъжд” ще бъде поставено и във всички национални интернет страници на проекта.

news_rainmakers2.jpg  Проектът „Деца за бъдеще”, който по атрактивен начин предлага тематиката за ЕЕ на учениците от 3, 4 и 5 клас, стартира на 01.01.2007 и ще завърши на 31.12. 2009. Досега по този проект бе издадена и разпространена трилогията „Повелители на дъжда” – забавна история за спасяването на планетата Йония.