Новини

 

Посетете секцията на "Повелителите на дъжда" и вжте каква дейност развиха Повелителите от град Панагюрище - победители в националното състезание за избор на мото.

 
Посетете рубриката за УЧИТЕЛИТЕ за да видите новите учебни помагала за "Енергия и Екология"

 


 

   

БНР - Радио Варна

 

Интервю за радио Варна  с участие на учениците от училище "Черноризец Храбър" - класирани на трето място в националния конкурс за избор на мото на "Повелителите на дъжда", г-жа Узунова и г-н Николов от Агенцията по енергийна ефективност.

 


 

   

"ДецаЗАбъдеще"

 

Представяне на проект: "ДецаЗАбъдеще" пред национална телевизия ББТ от г-н Николай Николов, главен експерт по екология и отговорник за развитеието на проекта от страна на Агенция по енергийна ефективност с участието на директорката на училище "Свето Покровско" в град Панагюрище - г-жа Пенка Дюлгярова.

 

 
   

Привет от Варна!

"Повелителите на дъжда" от ОУ"Черноризец Храбър" - Варна получиха своите шапки и положиха клетва "Слънце, въздух и вода ще пазим нашата Земя!"
Благодарим Ви!

 

   

в. "Време 2001"

 

media_28_05_09_headline

Прочетете още...

   

„Деца за бъдеще” в град Панагюрище

sveto_pokrovsko_2  На 22 май 2009 година в рамките на проект: „Деца за бъдеще” в град Панагюрище – училище „Свето Покровско” се проведе среща с учениците победители в организираното от Агенцията по енергийна ефективност състезание за избор на мото на „Повелителите на дъжда” между 22 пилотни училища-партньори.

Прочетете още...

   

Международно състезание

 

В периода 19-20 март 2009г. в град София се проведе пета редовна работна среща по проект „Деца за бъдеще” на която домакин беше Агенцията по енергийна ефективност. В срещата участваха всички членове на консорциума от 10 европейски държави. Една от основните теми беше провеждане на международния конкурс за избор на мото на „Повелителите на дъжда”. Всяка държава имаше право да участва с три най-добри предложения, представени от учениците в пилотните училища.

Прочетете още...

   

22 училища участват в международен конкурс по проект „Деца за бъдеще”

 

news_rainmakers1.jpg  На 10 март изтече срокът за приемане на предложения в конкурса за мото „Повелители на дъжда”, обявен по проект „Деца за бъдеще”, в който АЕЕ партнира с 22 училища от цялата страна. Учениците от училище „Черноризец Храбър” във Варна първи изпратиха в АЕЕ своето предложение. Предстои да бъде излъчен национален победител, който ще бъде награден.

Прочетете още...

   

Мото на „Повелителите на дъжда”


Какво може да бъде мотото на повелителите на дъжда? Може ли да помислиш за нещо лесно запомнящо се за всички повелители на дъжда - общо мото за цяла Европа? Сега ние започваме състезание във всички 10 държави, като печелившото мото ще бъде поставено на бутон или на стикер и разпространено до всички участващи повелители на дъжда в пилотните училища.

Прочетете още...